Služba za informatičku potporu

Služba za informatičku potporu

Služba za informatičku potporu je ustrojbena jedinica Sveučilišta koja obavlja stručne poslove informacijske potpore, razvoja informacijskih sustava, upravljanja računalnom mrežom, nadzora nad informacijskom sigurnošću, tehnološke potpore nastavi i e-obrazovanju, organizaciji nastave te organizacijom zajedničkih računalnih resursa.

Podrška korisnicima

  • Radno vrijeme za podršku korisnicima: ponedjeljak - četvrtak od 11 do 13 sati

Online sustav korisničke podrške (Helpdesk)

1. Računalna infrastruktura:

Zatražite pomoć Službe za informatičku potporu Sveučilišta u vezi računalne i mrežne infrastrukture, pristupa internetu, rada s IT opremom:

2. Mrežna i serverska infrastruktura, hitni kvarovi:

  • prijava-problema@unipu.hr - prijavite mogući kvar opreme koju je potrebno hitno provjeriti (npr. nedostupnost poslužitelja) ili se javite ukoliko vaš AAI@EduHr račun nije funkcionalan

3. Informacijski sustavi i aplikacije:

  • webmaster@unipu.hr - adresa na koju šaljete zahtjeve za pomoć u pripremi materijala za objavu na mrežnim stranicama Sveučilišta odnosno stranicama sastavnica koje održava Služba za informatičku potporu te za podršku za upotrebu informacijskih usluga Sveučilišta.

 


Novosti SIP
Radno vrijeme za podršku korisnicima

Radno vrijeme za podršku korisnicima

Ivica Petrinić

Radno vrijeme Službe za informatičku potporu za podršku korisnicima (studenti, nastavnici, osoblje) u akademskoj godini 2017./2018. je ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 11 do 13 sati.

Na online upite poslane putem Helpdesk sustava odgovaramo redoslijedom slanja pa molimo vaše strpljenje zbog velike količine upita.

Studentski intranet - nova online...

Studentski intranet - nova online usluga za studente

Ivica Petrinić

Obavještavaju se svi studenti da od ove akademske godine na stranici www.unipu.hr i na stranici fakulteta/odjela na kojem studiraju mogu pristupiti intranetu. Posjetite te stranice i prvi vrhu stranice odaberite dugme "AAI@EduHr Prijava". Nakon što upišete svoje korisnicko_ime@unipu.hr i lozinku pojavit će vam se popis svih vaših kolegija s poveznicama na stranice tih kolegija - svaka web stranica kolegija ima sekciju za obavijesti, a na vašoj personaliziranoj intranet stranici moći ćete vidjeti je li netko od nastavnika postavio nove materijale. A tu se nalazi i sličica "moodle" koja vas vodi na e-učenje stranicu kolegija.

Od sada sve najvažnije informacije imate na jednom mjestu - vašoj osobnoj intranet stranici!

Opasna aplikacija - ne dajte joj...

Opasna aplikacija - ne dajte joj svoje osobne podatke (sumirra.com)

Ivica Petrinić

Slijedom upita korisnika koji se žalio na mogućnost neovlaštenog korištenja njegovog e-identiteta iz sustava AAI@EduHr, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu došao je do saznanja o postojanju aplikacije koja od korisnika traži unos njihove korisničke oznake i zaporke iz sustava AAI@EduHr, a što nije u skladu s Pravilnikom o ustroju Autentikacijske i autorizacijske infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. S obzirom da prikupljanje korisničkih oznaka i zaporki iz sustava AAI@EduHr otvara mogućnost pohrane, zlouporabe, te kompromitacije istih, te da je Pravilnikom o ustroju Autentikacijske i autorizacijske infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj zabranjeno ustupanje korisničkih podataka drugim osobama, Srce upozorava sve koji imaju AAI@EduHr e-identitet da ga ni u kojem slučaju ne upisuju u tu aplikaciju...